VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Kaassoufflé met champignons

Met dit recept lukt het je om zelf gezonde kaassoufflé te maken.

  • 250 gram kastanjechampignons
  • 30 gram kokosvet
  • 30 gram boekweitmeel
  • 300 ml amandelmelk
  • 150 gram geraspte kaas
  • 3 eieren
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Voedselzandloper kaassoufflé met champignons

Mmmmm! Kaassoufflé met champignons, voedselzandloper-proof! Voor 2 personen: Borstel 250 gram kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de paddenstoelen een minuut of 5 in wat olijfolie in een hapjespan. Schep de champignons uit de pan. Neem een souffléschaal met een inhoud van ongeveer 1 liter. Schep een paar eetlepels geraspte oude kaas in de schaal en kwast er wat olijfolie op zodat de kaas goed tegen de rand blijft plakken. Verwarm de oven op 175 graden. Smelt 30 gram kokosvet en roer daar heel voorzichtig, in delen, 30 gram boekweitmeel door. Schenk er al roerende 100 ml amandelmelk bij. Je krijgt nu een lichtgebonden saus. Giet beetje bij beetje nog 200 ml amandelmelk bij de saus. Roer nu 100 gram geraspte kaas door de saus. Roer de gebakken champignons ook door de saus. Neem de pan van het vuur. Splits 3 eieren en klop de eierdooiers door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Klop de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door de kaassaus. Doe de kaassaus in de souffléschaal en zet hem in de oven. Bak de soufflé in 30-40 minuten. Doe de ovendeur niet open tijdens het bakken want de kans bestaat dat je soufflé dan inzakt.

www.voedselzandloper-recepten.nl