www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Kabeljauw met spruiten

Wow, hoe lekker kan kabeljauw zijn. Dit is ene recept met veel kleuren, dat staat feestelijk!

  • 750 gram kabeljauw
  • 500 gram spruiten
  • 600 gram bospeen
  • 2 kleine rode uien
  • 1 rode zoete puntpaprika
  • blaadjes verse (of gedroogde) tijm
  • wat garnalen
  • olijfolie
  • limoen
  • chilipeper
  • kurkuma
  • wat witte wijn
  • 1 koffielepel arrowroot
Kabeljauw met spruiten

Recept voor kabeljauw voor 3 personen: Leg 600 gram bospeen in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en voeg blaadjes verse (of gedroogde) tijm toe. Laat de peen 45-60 minuten garen in de oven op 175 graden. Ondertussen kun je op je gemak de rest bereiden. Verwijder de buitenste schil van 500 gram spruiten. Snijd 2 kleine rode uien, was 1 rode zoete puntpaprika en snijd er kleine stukjes van. Wrijf kabeljauw van de haas in met wat olijfolie, limoen en wat chilipeper. Kook de spruiten in 6 minuten gaar in een laag water en giet het water af. Giet onmiddellijk koud water over de spruiten zodat ze niet verder garen. Fruit ondertussen de ui met de paprika in wat olijfolie. Verwarm de spruiten met de paprika en ui. Strooi wat kurkuma over de groenten. Bak de kabeljauw tijdens het koken van de spruiten aan beide kanten 3 minuten. Giet wat witte wijn of bouillon bij de vis en voeg wat garnalen toe. Laat het vocht aan de kook komen en schep de kabeljauw en de garnalen uit de pan. Voeg 1 koffielepel arrowroot, aangelengd met wat water toe aan het kookvocht en laat de saus op een laag vuur even indikken. Schep de bospeen op de borden en verdeel de spruiten met paprika en ui hierover. Hierop de kabeljauw met garnalen en tot slot de saus. Eet smakelijk!