Kip met appels in chocoladesaus
Durf jij het aan? Kip met chocola!
- 1 scharrelkip
- 2 appels
- 2 rode uien
- een handje verse of gedroogde tijmblaadjes
- een glas rode wijn
- 50 gram extra pure chocolade
- gedroogde Franse kruiden
- kokosvet
- olijfolie
- zout
- peper
Dit is een spannend slow food recept in de serie 'liefde en toewijding'. Maak het klaar als je de tijd hebt... en van kip met chocolade houdt. Het recept: Zet de oven op 100 graden. Doe in een klein kommetje wat traditionele olijfolie, zout, peper en gedroogde Franse kruiden en vet hiermee met een kwastje een mooie scharrelkip in. Verhit in een braadpan wat kokosvet en bak de kip aan alle kanten bruin en haal de kip uit de pan. Braad in hetzelfde vet 2 in stukken gesneden appels en 2 gesnipperde rode uien en een handje verse of gedroogde tijmblaadjes. Giet na 3 minuten een glas rode wijn erbij en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en doe 50 gram in stukjes gesneden extra pure chocolade in de pan en laat de chocola smelten. Giet er nog wat warm water bij en doe de kip weer in de pan en wentel hem lekker om in de chocoladesaus. Zet de kip in de oven gedurende ongeveer 2 uur. Voer na een uurtje de temperatuur iets op om de kip sneller te garen. Tips: Doe geen deksel op de pan of schaal in de oven. Doe de oven wel dicht. Schep de kip regelmatig om met de saus. Wil je de saus wat dikker, roer er dan op het laatst wat met water aangemaakte arrowroot door. Deze salade kan je er bij eten: Salade van rauwe witlof met cranberries en walnoot. Op de foto zie je de kip met stoofpeertjes in saus van rode wijn met wilde bramenazijn.