VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Stoofpeertjes in saus van rode wijn met wilde bramenazijn

Heerlijke peertjes.

  • 2 stoofpeertjes per persoon
  • flink wat rode wijn
  • wilde bramenazijn of rode wijnazijn
  • 1 kaneelstokje
  • 2 koffielepels arrowroot
Voedselzandloper-proof: Stoofpeertjes in saus van rode wijn met wilde bramenazijn

Schil per persoon 2 stoofpeertjes. Laat de steeltjes zitten maar schil de onderkant eraf en zoveel mogelijk van het klokhuis. Leg de peertjes in een ruime pan en giet er flink wat rode wijn over en ook wat wilde bramenazijn of rode wijnazijn. Leg een kaneelstokje in de pan. Breng de peertjes langzaam aan de kook. Zet het vuur zeer laag en laat ze een uurtje garen. Haal de peertjes uit de pan en leg ze even apart op een bord. Haal ook het kaneelstokje uit de pan. Maak 2 koffielepels arrowroot aan met wat water en roer dit door de wijnsaus en laat het even koken zodat de saus wat dikker wordt. Schenk de saus over de peertjes en eet ze lekker op!!! Mmmmmm. Deze stoofpeertjes kan je natuurlijk bij allerlei gerechten eten, bijvoorbeeld bij kip met appels in chocoladesaus.

www.voedselzandloper-recepten.nl