Kip met tomaten-kruidensaus
Een heerlijk zomers recept met veel groenten en kruiden waarbij je niet al teveel werk hoeft te verrichten.
- 4 (scharrel)kipdijfilets
- 3 knoflooktenen
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 courgette
- 1 blikje tomatenblokjes met basilicum
- 1 scheutje rode wijn
- 2 plakken gatenkaas
- wat fijngeraspte Italiaanse kaas
- tijm
- rozemarijn
- oregano
- zout
- peper
- ras el hanout
- kokosvet
- olijfolie
Recept voor 2-4 personen: Fruit 3 fijngesneden knoflooktenen aan met 1 fijngesnipperde rode ui en 1 fijngesneden rode peper (zonder zaden en zaadlijsten). Snijd 1 courgette in blokjes en voeg die toe aan de uien. Giet 1 blikje tomatenblokjes met basilicum bij het mengsel en eventueel 1 scheutje rode wijn. Voeg verse en eventueel ook droge kruiden toe zoals tijm, rozemarijn en oregano. Laat de saus inkoken. Wrijf 4 (scharrel) kipdijfilets in met zout, peper en ras el hanout en bak ze in wat kokosvet en olijfolie aan beide kanten bruin. Vet een middelgrote ovenschaal in met wat olijfolie. Snijd de kipdijfilets doormidden en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal. Giet de tomaten-kruidensaus over de kip. Snijd 2 plakken gatenkaas in vieren en leg ze over de saus. Strooi eventueel nog wat fijngeraspte Italiaanse kaas over de kaasplakken en zet de schotel 20 minuten in de oven op 200 graden.