www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Aubergine met bloedsinaasappel

Een verrassend gerecht met aubergine en sinaasappels uit de oven.

  • 1 flinke aubergine
  • 2 theelepels za'atar kruiden
  • 1 theelepel sumak
  • wat gedroogde basilicum
  • wat gedroogde munt
  • 3 bloedsinaasappels
  • 2 ontpitte dadels
  • verse blaadjes basilicum
  • 150 gram quinoa
  • olijfolie
  • zout
Aubergine met bloedsinaasappel

Eten zonder grenzen. Wie durft dit aan? Een bijzondere smaakvolle combinatie: aubergine met bloedsinaasappel. Een heerlijk Oosters gerecht volgens de VZL! Recept voor 2 personen: Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kontjes van 1 flinke aubergine en spoel de aubergine goed af. Snijd de aubergine in kleine stukjes en leg deze in een middelgrote ovenschaal. Hussel er lekker wat olijfolie door. Voeg 2 theelepels za'atar kruiden toe en 1 theelepel sumak. Voeg wat gedroogde basilicum toe en wat gedroogde munt en zout naar smaak. Pers 1 bloedsinaasappel uit en giet het sap over de aubergine. Snijd 2 bloedsinaasappels en 2 ontpitte dadels in stukjes en meng ze door de aubergine. Meng alles door de aubergine en zet de schaal 20 minuten in de oven. Voeg nog wat sinaasappelsap toe en garneer met met verse blaadjes basilicum. Meng de aubergineschotel met 150 gram quinoa, gekook met 450 ml kokend water, en voeg gehalveerde partjes bloedsinaasappel toe. Heerlijk met gebakken kipdijfilets.