Big Mag koolrabi met linzen
Vernoemd naar Margriet: De Big Mag. Gezond en makkelijk te maken.
- 1 koolrabi
- 2 knoflooktenen
- 1 rode ui
- 1 zoete puntpaprika
- 4 trostomaatjes
- 1 blikje rode linzen
- 250 gram scholfilet
- ras el hanout (kruiden)
- gedroogde basilicum
- een scheut rode wijn
- wat jonge bladsla
- olijfolie
- kokosvet
- zout
- peper
Taartje: koolrabi met linzen. Nou ja, of je het nu taartje noemt, paddenstoel of Big Mag(gie). Het is super gemakkelijk te maken. Zo maak je deze supergezonde 'Big Mag' voor 2 personen: Snijd de koolrabi in plakken en kook ze in 10 minuten beetgaar. Wil je heel zachte plakken kook ze dan wat langer. Snijd ondertussen 2 knoflooktenen fijn en snipper 1 rode ui. Was 1 zoete puntpaprika. Snijd de lijsten en de pitjes eruit. Was 4 smaakvolle kleine trostomaatjes en snijd ze in vieren. Haal de pitjes en het vocht eruit. Spoel 1 blikje rode linzen af in een zeef. Wrijf 250 gram scholfilet in met ras el hanout. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook met de ui op een middelhoog vuur. Voeg na een paar minuten de paprika en de tomaat toe met wat zout, peper en gedroogde basilicum en een scheut rode wijn. Laat dit even zachtjes garen en verwarm dan de uitgelekte linzen een paar minuten mee. Wrijf wat scholfilet aan beide kanten in met ras el hanout en bak de vis in wat kokosvet gedurende een paar minuten in een koekenpan. Verwarm de oven op 175 graden. Nu begint het stapelen: Vet een ovenschaal in met wat olijfolie: Leg 4 plakken koolrabi in de schaal. Hierop wat linzenmengsel en daarop een stukje vis. Herhaal dit nog 2 keer. Zet de schotel gedurende 15 minuten in de oven. Leg op de borden wat jonge bladsla met met veldsla en leg de Big Mags hierop en garneer met nog wat sla. Tip 1:Je kunt dit gerecht ook maken zonder vis. Strijk dan wat groene pesto op de koolrabi. Tip 2: Ben je allergisch voor tomaten, laat die dan uit het gerecht en volg verder het recept en/of voeg nog wat meer paprika toe.