Ceviche
Misschien even wennen: Een gerecht met rauwe vis. Makkelijk te maken.
- verse kabeljauwhaas
- 250 gram wilde spinazie
- flink wat limoensap
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels vissaus
- 1 klein gesneden kaki-fruit
- zeezout
- wat knoflook
- wat ui
- wat gember
- partjes sinaasappel of mandarijn
- olijfolie
Ceviche is een gerecht met rauwe vis die door de inwerking van het zuur in citroen- of limoensap is 'gegaard'. Misschien moet je daar even aan wennen maar het is heerlijk, je hebt er heel weinig werk aan en het is zeer geschikt voor warme dagen. Let op: de vis moet minstens een paar uur in de koelkast om te weken en te marineren dus houd daar rekening mee. Voor de rest is het een fluitje van een cent. Zo maak je deze ceviche (voor 2 personen): Strooi aan alle kanten zeezout op een mooie verse kabeljauwhaas. Leg de kabeljauw in een (oven)schaal en giet er flink wat limoensap over. Dek de schaal af en zet hem minstens een paar uur in de koelkast. Langer mag ook. Maak een dressing van 200 ml kokosmelk, 2 eetlepels vissaus en de inhoud van 1 klein gesneden kaki-fruit. Snijd de vis in dunne plakken en giet de dressing over de vis. Zet de vis nog minstens 1 uur in de koelkast. Fruit wat knoflook en ui in olijfolie en giet die over de vis op het moment dat je gaat eten. Garneer de vis met partjes sinaasappel of mandarijn. Fruit in een hapjespan wat gember, knoflook en ui en wok 250 gram wilde spinazie. Laat de spinazie goed uitlekken. Doe er naar behoefte ook wat gekookte quinoa bij!