Forel en papillotte
Lekkere vispakketjes ('en papillotte').
- 2 forellen
- 2 handen vol basilicum
- 2 tenen knoflook
- 2 tomaten
- limoensap
- wat marjolein
- 2 laurierblaadjes
- olijfolie
- zout
- peper
- (bakpapier)
Zo maak je dit verrukkelijke vispakketje (voor 2 of 3 personen): Verwarm de oven voor op 225 graden. Pureer 2 handen vol basilicum met 2 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, zout en peper. Deze basilicumsaus mag een beetje nat blijven. Wrijf de binnenkant van 2 forellen in met wat olijfolie, limoensap, zout en peper. Bestrijk de binnenkant van de vissen met de helft van de basilicumsaus. Strooi wat marjolein over de saus en leg er een laurierblaadje op. Verpak de forellen per stuk in een flink stuk bakpapier. Vouw de uiteinden een paar slagen om zodat er niets uit kan lopen. Bak de forel in 20-25 minuten gaar. De basilicum-tomatensaus: Dompel 2 tomaten even in heet water. Kerf ze in met een scherp mes en trek het vel eraf en snijd ze in kleine stukjes. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en kook de tomaten in tot een mooie saus. Doe de rest van de basilicumsaus ook in de pan en roer goed door. Breng de saus op smaak met zout en peper. Haal de vispakketjes uit de oven en laat ze 1 minuut rusten. Open de vissen en giet de saus erover. Je kunt er voor kiezen om de vis uit het papier te eten . Je kunt de vis ook eerst fileren en het visvlees op de borden leggen. Eet de vispakketjes met een gemengde groene salade en frietjes van zoete aardappel.