Knolselderij met appel
Laagjestaart van knolselderij met appel, en puree met avocado.
- een halve knolselderij
- 2 zure appels
- 2 pastinaken
- 1 avocado
- 250 gram biologische kipdijfilet
- zout
- ras el hanout
- kokosvet
- olijfolie
- 2 preien
- 1 blikje rode linzen
Super combi: knolselderij met appel! Deze laagjestaart valt op je bord in elkaar maar dat schijnt dan ook weer heel trendy te zijn en de smaak is zo geweldig, dus who cares! En je kunt dit gerecht ook zonder kip bereiden. Zo maak je deze laagjestaart voor 3-4 personen: Schil de knolselderij en snijd hem in stukken. Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Kook de groenten 15 -20 minuten in ruim water met wat zout en giet ze af. Schil de avocado en snijd deze in stukjes. Stamp een puree van de groenten en de avocado. Snijd de biologische kipdijfilet in stukjes en bestrooi ze met zout en wat ras el hanout. Bak de reepjes in wat kokosvet met olijfolie tot ze gaar zijn. Snijd de preien in ringen, was ze in een vergiet en wok ze kort. Vet een springvorm (20-2 cm) in met wat vet en stort de puree hierop. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken. Leg de plakken op de puree. Leg de kipreepjes op de appelplakken en schep de prei hierop. Eindig met de afgespoelde linzen en zet de schotel 20 minuten in de oven op 175 graden.