Nasi met quinoa
Weet je dat je voedselzandloper-proof nasi met saté kan eten?
- een stuk kalkoendij van ongeveer 500 gram, met bot
- een scheut rode wijn
- 100 gram quinoa
- 400 gram groenten: bijvoorbeeld spitskool, prei, taugé, rode ui, en wortel
- 200 ml kokosmelk
- 4 koffielepels notensaus
- zoute ketjap
- (Satéstokjes)
- zout
- peper
- kokosolie
- olijfolie
Ik ben niet zo'n liefhebber van kipfilet. Maar ik maak wel graag iets klaar met kaldoendij. Het kan ook met kipdijfilet. Is allebei minder droog. En het leek me ook heerlijk om er eens Voedselzandloper nasi mee te maken. In plaats van rijst nam ik quinoa en de saté maakte ik van notenpasta van pinda's, hazelnoten, cashwenoten en amandelen. De notenpasta kocht ik kant en klaar. Nasi voor 2 personen: Neem een stuk kalkoendij van ongeveer 500 gram (met bot). Kalkoen inwrijven met zout en peper en aanbakken in een braadpan met kokosolie en olijfolie en na een paar minuten omdraaien. Doe hier een scheut rode wijn bij om het vlees mals te houden en wat kokend water. Zet het vuur laag en laat de kalkoendij garen gedurende 40-45 minuten. Maak ondertussen de quinoa klaar. Neem voor 2 personen 100 gram quinoa en 150 ml water. Wok de groenten. (Bijvoorbeeld spitskool, prei, taugé, rode ui, en wortel.) Wok eerst de groenten zonder de taugé en voeg deze later toe. Maak de saté door eerst 200 ml kokosmelk te verwarmen en voeg er 4 koffielepels notensaus aan toe met wat zoute ketjap. Laat de saus wat inkoken. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en rijg ze aan een spies (satéstokje). Schep de nasi op de borden met de spiesjes en voeg er lekker wat saté aan toe.