Ovenschotel met zoete aardappel en courgette
Deze ovenschotel is heerlijk, makkelijk en gezond!
- 400 gram zoete aardappel
- 1,5 courgette
- 3-4 trostomaten
- 100 gram kastanjechampignons
- mozzarella
- wat kaas
- zout
- zeezout
- peper
- verse tijm
- olijfolie
Recept voor 2-3 personen: Snijd 400 gram zoete aardappel in dunne plakken en kook ze 5 minuten. Laat de plakken afkoelen. Snijd 1,5 courgette in plakjes. Leg ze in een vergiet en strooi er zout op. Spoel de courgette na een half uur af en schud ze droog. Snijd 3-4 trostomaten in plakjes. Vet een middelgrote ovenschaal met een klein beetje olijfolie en leg de aardappelplakken hierop. Bestrooi met zeezout, peper en verse tijm. Bak 100 (of meer) gram in plakjes gesneden kastanjechampignons in wat olijfolie met tijm. Leg de courgetteplakken op de zoete aardappel. Schep de champignons hierop. Leg de tomatenplakken bovenop en wissel ze af met plakken dungesneden mozzarella. Rasp wat (schapen)kaas en strooi die over de tomaten. Zet de schotel 30 minuten in de oven op 200 graden.