Pittige curry met quinoa en spinazie
Heerlijk recept voor voedselzandloper-curry.
- 2 eitjes
- 2 bosuitjes
- 1 rode peper
- 3 cm gember
- 1 handvol verse basilicum
- 1 handvol verse koriander
- 1 stengel citroengras
- kurkuma
- gedroogde komijn
- rode wijnazijn
- 100-150 gram quinoa
- 450 gram wilde spinazie
- 2-3 tenen knoflook
- 400 ml kokosmelk
- zeezout
- peper
- olijfolie
Lekker! Curry volgens de Voedselzandloper. Zo maak je het: Kook eerst wat eitjes hard in 10 minuten, laat ze afkoelen. Snijd de bosuitjes klein en 1 (of meer, als je van heel pittig houdt) rode peper (zonder de pitjes). Snijd de geschilde gember in kleine stukjes en knip de basilicum en koriander wat kleiner. Snijd het witte deel van het citroengras in ringetjes. Meng dit met kurkuma en wat gemalen gedroogde komijn. Doe alles in je magimixer (of vijzel) en voeg er wat rode wijnazijn aan toe. Kook goed afgespoelde ongekookte quinoa volgens het recept en wok 450 gram wilde spinazie (in delen) met 2-3 tenen fijn gesneden knoflook. Giet de groente goed af in een vergiet en doe het even terug in de pan. Voeg er wat zeezout en peper aan toe. Bak ondertussen het mengsel voor de curry zachtjes in wat olijfolie en voeg de kokosmelk toe. Laat dit lekker even sudderen. Giet de spinazie goed af en serveer op een bord wat quinoa met de curry,n de spinazie en de eieren. Eet smakelijk!