Quinoa met kippensaus
Een lekker VZL recept met kip en quinoa dat je in delen kunt klaarmaken waardoor je geen kookstress hebt.
- 150 gram quinoa
- 350 gram kipdijfilet van scharrelkip
- 200 gram cantharellen
- ras el hanout
- 1 prei
- 30 gram boekweitmeel
- een flinke scheut sojaroom (of andere room)
- lekker veel verse (of gedroogde) tijm
- 1 perzik
- kerrie
- kurkuma
- zout
- peper
- kokosvet
- olijfolie
Het recept voor 2-3 personen: Spoel 150 gram quinoa goed af in een fijne zeef. Kook de quinoa in 450 ml water met wat zout in 10 minuten. Doe een deksel op de pan en laat de quinoa indrogen. Snijd 350 gram kipdijfilet van scharrelkip in stukjes. Snijd 200 gram cantharellen doormidden. Strooi wat ras el hanout, zout en peper over de kip. Bak de kip in wat kokosvet en olijfolie goed aan en voeg de cantharellen toe en bak ze gaar. Haal de pan van het vuur. Zo maak je de kippensaus: Bak 1 in ringen gesneden en gewassen prei in wat olijfolie met kerrie, kurkuma, zout en peper. Bestrooi de prei (op een zacht vuur) met 30 gram boekweitmeel en roer het meel goed door de prei. Voeg 300-500 ml kokend water toe en roer goed door. Giet een flinke scheut sojaroom (of andere room) door de saus en laat deze voorzichtig indikken. Blijf goed roeren en voeg lekker veel verse (of gedroogde) tijm toe. Als je saus de gewenste dikte heeft, roer je het kippen-cantharellen-mengsel door de saus. Verwarm de saus nog even op een zacht vuur. Schep de quinoa op de borden en verdeel de kippensaus hierover. Snijd de perzik in stukjes en leg ze op de bodem. Een perfecte combinatie.