Quinoa-risotto op een bedje van wilde spinazie
Lekker recept: voedselzandloper-proof dus met quinoa in plaats van rijst.
- 100 gram quinoa
- lekker veel verse tijmblaadjes
- 1 glas witte wijn
- minstens een halve liter bouillon
- 250 gram kastanjechampignons
- 200 gram tuinerwten (doperwten, kan ook diepvries)
- 3 knoflooktenen
- 400 gram wilde spinazie
- flink wat fijngemalen Italiaanse kaas
- himalayazout
- peper
- olijfolie
Quinoa-risotto op een bedje van wilde spinazie. Je kunt deze overheerlijke risotto klaarmaken zoals je dat eigenlijk altijd al deed voordat je de Voedselzandloper kende. Vervang alleen de rijst door quinoa. Voor 2 personen heb je 100 gram quinoa nodig. Verwarm olijfolie in een hapjespan en roer er 100 gram quinoa door zodat alle korrels door de olijfolie zijn opgenomen. Roer hier ook lekker veel verse tijmblaadjes door. Voeg 1 glas witte wijn toe en roer dit goed door. Zorg dat je minsten een halve liter bouillon hebt. Maak 250 gram kastanjechampignons schoon, snijd ze in plakjes. Doe de champignons bij de quinoa. (Blijf goed roeren op een zacht vuur.) Als het vocht is ingedroogd doe je er wat bouillon bij. Voeg 200 gram tuinerwten (doperrwten, kan ook diepvries) toe. Blijf goed roeren. Doe intussen in een hapjespan 3 fijn gesneden knoflooktenen en wok hiermee 400 gram wilde spinazie. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Warm de spinazie nog heel even op met wat himalayazout en peper. Als het vocht van de risotto bijna is ingekookt, doe er dan flink wat fijngemalen Italiaanse kaas bij. Leg op de borden rondom de spinazie en schep de risotto erop.