Rode linzensoep met knolselderij en winterwortel
Een heerlijk recept voor een winterse soep.
- 2 uien
- 1 bolletje knoflook
- 2 winterwortels
- 1 knolselderij
- 500 gram linzen
- laurierblad
- tijm
- marjolein
- kurkuma
- zout
- peper
- bouillonpoeder
2 gesnipperde uien en een fijngesneden bolletje knoflook zachtjes fruiten in een soeppan; 2 winterwortels en een knolselderij schoonmaken en in stukken bij de ui voegen; na een paar minuten 500 gram goed gewassen linzen erbij doen en zoveel water toevoegen tot alles er onder staat; wat laurierbladen erbij en tijm, marjolein en kurkama; soep aan de kook brengen en daarna op een zacht vuurtje 45 minuutjes laten sudderen; zo nu en dan roeren en checken of er nog wat water bij moet; voeg dan een paar koffielepels biologische bouillonpoeder toe, roer goed en de rode linzensoep nog een kwartiertje op het vuur laten staan.