Stoofschotel met linzen, pompoen en pastinaak
Een lekker, vegetarisch voedselzandloper herfst recept.
- 1 rode ui
- 1 pastinaak van 300 gram
- 1 blik rode linzen
- 700 gram stukjes pompoen uit de diepvries
- een paar tenen knoflook
- een handjevol gedroogde abrikozen
- een halve duim geschilde verse gember
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel kaneel
- 1 blik van 400 ml kokosmelk
- een handjevol abrikozen
- een kneep limoensap
- een handvol verse blaadjes koriander
- zout
Het recept: Snijd eerst alles wat je nodig hebt en zet de kruiden klaar, dan kun je daarna heel relaxt koken. Snipper 1 rode ui en en schaaf de schil van een pastinaak van 300 gram en snijd daar kleine stukjes van, even groot als de stukjes pompoen (700 gram stukjes pompoen uit de diepvries). Snijd een paar tenen knoflook fijn en een handjevol gedroogde abrikozen in heel kleine stukjes en ook nog een halve duim geschilde verse gember in heel kleine stukjes. Nu begint het kookwerk: Fruit de ui in een braadpan met de gember in wat olijfolie en doe na een paar minuten de blokjes pompoen en pastinaak erbij. Strooi er 1 theelepel komijn over en evenveel kerrie en kaneel en voeg er een blik van 400 ml kokosmelk bij met 150 ml water en wat zout. Breng alles aan de kook en laat het 10 minuten zacht pruttelen. Voeg er een blik afgespoelde en uitgelekte rode linzen aan toe samen met een handjevol klein gesneden abrikozen, een kneep limoensap en een handvol verse blaadjes koriander. Laat alle smaken nog even op een zacht vuur samensmelten. Haal de pan van het vuur en serveer het gerecht met kip, quinoa of een salade. Wow, toplekker!