Vegetarische curry met linzen, knolselderij en ei
Een heerlijk gezond vegetarisch voedselzandloper recept.
- 1 witte ui
- 2 tenen knoflook
- 1 hand verse peterselieblaadjes
- 200 gram rode linzen
- zout
- chilipeper
- een hand verse blaadjes selderij
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- olijfolie
- 1 flinke eetlepel vadouvan
- 1/2 spitskool
- 1 kleine knolselderij
- 2 zakjes santen
- kokosmelk
- 1-1,5 ei per persoon
Vegetarische curry met linzen, knolselderij en ei. Verrassend lekker. Ik zag vanmorgen in de krant een recept dat mij aansprak. Vooral omdat je er restjes groenten in kon verwerken en je het op smaak kon maken met vadouvan. Dit is een Indiaas kruidenmengsel dat je kant en klaar kunt kopen. Eenmaal thuis bekeek ik het recept wat nauwkeuriger en kwam tot de conclusie dat het niet zo'n heel duidelijk recept was. Ben dus lekker mijn eigen gang gegaan en ja, we hebben weer heerlijk gegeten, volgens de Voedselzandloper. Het recept bestaat uit 2 delen: dahl (Indiaas peulvruchtenrecept) en curry. Ik beschrijf de ingrediënten allebei apart zodat je het goed kunt volgen. Lees eerst het hele recept want je kunt beide onderdelen tegelijkertijd klaarmaken. Wij aten dit met 2 personen. Voor de dahl (volgens mijn invulling): Fruit 1 witte fijngesnipperde ui met 2 fijngesneden tenen knoflook in een hapjespan. Voeg 1 hand verse peterselieblaadjes toe. Was 200 gram rode linzen uit blik en voeg ze toe. Roer hier 1/2 liter water aan toe. Doe er wat zout en chilipeper bij. Laat de linzen minstens 20 minuten pruttelen en voeg er een hand verse blaadjes selderij aan toe. Het mag ook best iets langer duren. Voor de curry: Fruit 1 gesnipperde ui en 2 fijngesneden knoflooktenen in olijfolie in een middelgrote kookpan. Doe er 1 flinke eetlepel vadouvan bij en roer dit goed door. Snijd 1/2 spitskool in kleine reepjes en snijd 1 kleine geschilde knolselderij in blokjes van 1 bij 1 cm. Doe deze groenten in de pan. Kook 500 ml water en meng er 2 zakjes santen door. Voeg de kokosmelk toe aan de groenten. Breng de groenten aan de kook en laat ze ze zeker 15 minuten zachtjes pruttelen zodat de groenten gaar worden en het vocht inkookt. Kook ondertussen per persoon 1-1,5 ei in 10 minuten hard. Giet de dahl af. Verdeel de groenten over de borden. Verdeel de linzen over de groenten. Laat de eieren schrikken in koud water. Pel ze en verdeel ze in kwarten. Verdeel het ei over de borden en garneer met wat verse blaadjes selderij. Het is heerlijk!