Voedselzandloper thanksgiving maaltijd met kalkoen en pompoen
Thanksgiving Day kan je elke dag vieren met deze maaltijd met kalkoen en pompoen.
- 1 biologische pompoen
- 1 eetlepel kokosolie
- een mooi stuk kalkoendij
- een scheut rode wijn
- 2 knofloktenen
- 2 sjalotjes
- 1 duim gember
- 1 stengel geschilde citroengras
- 400 ml kokosmelk
- 1 blikje rode linzen
- wat blaadjes basilicum
- koriander
- olijfolie
- zout
- peper
- gedroogde tijm
Thanksgiving. In Canada wordt thanksgiving day in oktober gevierd, en in Amerika in november. Thanksgiving betekent dat je blij bent met de oogst en de producten die je kunt eten. Toch wel mooi om daarbij even stil te staan. Hier heb je een recept waarmee wij elke dag wel Thanksgiving zouden willen vieren. Natuurlijk is het een diner met kalkoen en pompoen maar ook met een zelfgemaakte curry. Dat is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Zo maak je dit gerecht: Ga eerst met de pompoen aan de gang want anders kom je in tijdnood: Was 1 biologische pompoen. Snijd hem doormidden. Verwijder de pitten en zaadlijsten, snijd hem in stukjes. Als je een biologische pompoen hebt kun je de schil laten zitten. Dit scheelt heel veel snijwerk en levert je een maal op met heel veel vezels. Snijd de pompoen in kleine stukjes. Verwarm 1 eetlepel kokosolie in een braadpan en voeg als de kokosolie gesmolten is, wat olijfolie toe. Strooi wat zout, peper en gedroogde tijm op 1 kant van een mooi stuk kalkoendij en leg het in de braadpan. Bestrooi ook de andere kant hiermee. Voeg een scheut rode wijn toe en wat kokend water. Draai de kalkoen zo nu en dan om en check of er nog genoeg vocht is. Voeg zonodig wat warm water toe. Reken op 45 minuten braadtijd. Voor de curry: Snijd 2 knofloktenen heel fijn en snipper 2 sjalotjes. Snijd 1 duim geschilde gember fijn en 1 stengel geschilde citroengras in ringetjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit alle ingrediënten lekker aan. Voeg hier 400 ml kokosmelk aan toe, laat alles goed mengen en doe er ook wat peper bij. Doe de blokjes pompoen erbij en laat deze 20 minuten garen op een zacht vuur. Voeg tot slot 1 blikje rode linzen toe en wat blaadjes basilicum en koriander. Een super heerlijk maal!