Zeebaarsfilet met lamsoor
Als je deze vis in een restaurant zou eten zou je verrast zijn en je kunt het ook makkelijk zelf maken.
- 150 gram lamsoor
- 2 knoflooktenen
- 2 zeebaarsfilets
- een stuk Parmezaanse kaas
- wat cherrytomaatjes
- zout
- peper
- olijfolie
Zeebaarsfilet met lamsoor. Een super makkelijk gerecht met een hoog culinair gehalte. Als je dit in een restaurant zou eten zou je aangenaam verrast zijn maar je kunt het ook heel gemakkelijk thuis klaarmaken. Voor alle lezers uit de omgeving Den Haag: ik vond lamsoor in de Haagse Bankastraat bij Zee Op Tafel (ZOT). (Je groentewinkel heeft het misschien niet maar de viswinkel misschien wel.) Zo maak je dit mooie gerecht: Verhit wat olijfolie in een hapjespan en roerbak 150 gram schoon gespoelde lamsoor 3-4 minuten in een hapjespan en voeg 2 fijn gesnipperde knoflooktenen toe na 2 minuten. Verdeel dit mengsel over 4 borden. Van 2 zeebaarsfilets heb je 4 helften. Dit is genoeg voor 4 personen. Bestrooi de niet-velkant met zout en peper en bak de 2 filets gedurende 4 minuten in wat olijfolie op de velkant op middelhoog vuur. Keer de vis voorzichtig om en bak nog 2 minuten op zacht vuur. Doe hetzelfde met de andere filets. Rasp een stuk Parmezaanse kaas. Leg op 4 borden wat lamsoor en strooi er geraspte kaas over en dek af met de zeebaars. Garneer met wat gehalveerde cherrytomaatjes. Je kunt dit heel goed eten met gewokte spinazie met knoflook en friet van zoete aardappel uit oven.