VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Perenchutney

Recept met rijpe warme peren. Heerlijk bijgerecht voor het Kerstdiner!

  • 4 rijpe handperen
  • 1 moesappel
  • 3 tomaten
  • 2 rode uien
  • 2 dl vruchtensap
  • handvol rozijnen
  • gedroogde abrikozen
  • gedroogde vijgen
  • witte wijnazijn
  • stukje gember
  • nootmuskaat
  • kaneel
Perenchutney. Heerlijk zoet zonder toegevoegd vet of suiker.

Voor 4 personen: 4 rijpe peren en 1 moesappel in stukken snijden en ook 3 mooie, ontvelde tomaten en 2 rode uien. Peren apart houden; in een pan met dikke bodem ongeveer 2 dl vruchtensap gieten, samen met de appel, ui, tomaat, een handvol rozijnen, een stuk of 7 in stukjes gesneden gedroogde abrikozen en 3 fijngesneden gedroogde vijgen. Voeg ook wat witte wijnazijn en 1eetlepel kaneel, een klein beetje nootmuskaat en een halve duim verse kleingesneden gember. Breng dit alles voorzichtig aan de kook, vergeet niet om de paar minuten even goed te roeren en zorg dat er voldoende vocht in de pan blijft, zo niet, voeg dan onmiddellijk wat extra sap toe (ik nam multifruitsap, maar het kan ook met (versgeperst) sinaasappelsap. Na een half uurtje even proeven of de appel al beetgaar is; zo ja, voeg daar dan de peren aan toe en laat nog een half uurtje alles lekker zacht worden. Blijven omscheppen en controleren op vochtgehalte. Wij aten het met kippendijen uit de oven maar het kan ook heel goed bij kipfilet en misstaat ook zeker niet in een kerstdiner.

www.voedselzandloper-recepten.nl