Pilav van boekweitkorrels
Lekkere gezonde pilav: Boekweitkorrels kunnen quinoa goed vervangen.
- 100 gram boekweitkorrels
- 1 rode ui
- wat knoflooktenen
- 250 gram biologisch kipgehakt
- 1 aubergine
- 4 kastanjechampignons
- 1 koffielepel bouillonpoeder
- 1 blik cannellinibonen
- 1 pakje biologische tomatenpasta zonder suiker
- 1 tomaat
- wat ringetjes bosui
- 1 rode peper
- Provençaalse kruiden
- zout
- peper
Boekweitkorrels kunnen quinoa heel goed vervangen. Niet omdat quinoa niet een gezond voedingsmiddel is maar omdat het vaak niet te verkrijgen is vanwege zijn grote populariteit. Boekweitkorrels bevatten veel kalium, magnesium, vezels en vitamines. Recept voor 3-4 personen: Spoel 100 gram boekweitkorrels goed schoon. Snipper 1 rode ui en wat knoflooktenen fijn. Fruit de ui en de knoflook en doe er 250 gram biologisch kipgehakt bij en bak dit samen even lekker door. Voeg de boekweitkorrels bij het ui-mengsel. Was 1 aubergine en snijd er kleine blokjes van. Snijd 4 kastanjechampignons in plakjes. Maak bouillon van 250 ml water met 1 koffielepel bouillonpoeder. Doe de aubergine blokjes en de champignonplakjes ook in de pan. Laat ze even lekker meebakken en voeg de bouillon toe. Laat het mengsel 10-12 minuten met een deksel op de pan zachtjes garen. Spoel 1 blik cannellinibonen af onder de kraan, in een grote zeef. Voeg deze bonen bij het mengsel samen met 1 pakje biologische tomatenpasta zonder suiker. Breng de pilav op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden. Voeg 1 rijpe, in stukjes gesneden tomaat toe. Schep de pilav op de borden en verdeel er wat ringetjes bosui over. Wil je dit gerecht nog wat pittiger, voeg dan ook nog 1 in ringetjes gesneden rode peper toe.