VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Quiche van snijbiet

Gezonde hartige taart met een bodem van havermout en een lekkere vulling met noten.

Voor de taartbodem:
  • 200 gram havermout
  • 50 gram zacht kokosvet
  • 2 eitjes
  • handvol verse oregano
  • wat geraspte belegen geitenkaas
  • zout
  • peper
Voor de vulling:
  • 750 gram snijbiet
  • knoflook
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • 200 gram geitenkaas in blokjes
  • 1 losgeklopt eitje
  • pecannoten of cashewnoten
Mooi, snijbiet voordat je er de quiche van maakt.

Kneed een soepel deeg van 200 gram havermout, 50 gram zacht kokosvet, een handvol klein gesneden verse oregano, 2 eitjes, wat geraspte belegen kaas en zout en peper; vet een springvorm (20-24 cm) in met wat olijfolie en bekleed de vorm met het deeg. Maak een bodem en een opstaand randje; blijft het deeg aan je handen kleven, voeg dan nog wat extra meel toe. Zet dat van tevoren in een kommetje klaar want met kleverige vingers is het moeilijk om nog iets te pakken :). Zet het deeg een half uur weg in de koelkast. Was de snijbiet en laat deze goed uitlekken; snijd grote bladeren in kleine stukken en snijd de stelen in kleine stukjes. Snijd wat tenen knoflook fijn en wok de knoflook met de snijbiet in 1 of 2 hapjespannen; laat de snijbiet goed uitlekken in een vergiet en en doe er zout, peper en versgeraspte nootmuskaat bij samen met de geitenkaas in blokjes en een losgeklopt eitje. Bak de hartige taart 30 minuten met de oven op 180 graden.

www.voedselzandloper-recepten.nl