VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Romige soep van knolselderij, prei en kastanjechampignons

Deze gezonde soep is een klein voedselzandloper feestje.

  • 2 sjalotjes
  • een stuk knolselderij (na het schillen ongeveer 200 gram)
  • 1 prei
  • 100 gram kastanjeschampignons
  • 2 koffielepels bouillonpoeder
  • 100 ml sojamelk (of amandelmelk)
  • kokosolie
  • Provençaalse kruiden
  • kurkuma
  • zout
  • peper
VZL: Romige soep van knolselderij, prei en kastanjechampignons

Recept voor 2 kommen heerlijke soep van knolselderij en prei: Snipper 2 sjalotjes. Schil een stuk knolselderij en houd na het schillen ongeveer 200 gram over. Snijd de knolselderij in stukken. Snijd het wit van 1 prei in ringen en was deze goed in een zeef. Borstel 100 gram kastanjeschampignons en snijd ze in plakjes. Fruit de sjalotten in een hapjespan en doe de knolselderij en de prei erbij. Voeg ook peper, kurkuma en 2 koffielepels bouillonpoeder toe. Giet er 600 ml water bij en 100 ml sojamelk (of amandelmelk). Breng de soep aan de soep en laat ze 10 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen in een koekenpan de champignons in wat kokosolie. Bestrooi de paddenstoelen met Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak en bak ze tot ze net gaar zijn. Haal de soep van het vuur en maak er met de staafmixer een gladde soep van. Voeg de paddenstoelen toe aan de soep. Vul de kommen en eet warm op!

www.voedselzandloper-recepten.nl