www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Tagliatelle van knolselderij met paddenstoelensaus

Pasta' volgens de voedselzandloper: knolselderij-tagliatelle.

  • een halve knolselderij
  • 2 sjalotjes
  • 1 rode paprika
  • 200 gram gemengde paddenstoelen
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 125 ml sojaroom
  • geraspte oude kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • gedroogde tijm
Voedselzandloper-pasta: Tagliatelle van knolselderij met paddenstoelensaus

Van knolselderij kun je ook voedselzandloper-proof 'pasta' maken. Het recept voor 2-3 personen: Snijd een halve knolselderij in plakken van 1,5 cm, snijd de schil eraf en snijd er slierten af ter grootte van tagliatelle. Met een scherp mesje gaat dit heel gemakkelijk en snel. Kook de knolselderijslierten in ruim water met wat zout in ongeveer 10 minuten. De pasta moet beetgaar blijven. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin 2 fijngesnipperde sjalotjes en 1 in stukjes gesneden rode paprika en 200 gram schoon geveegde gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld witte beukzwam, bruine beukzwam, kastanjechampignons en bundelzwam, maar je kunt ook andere paddenstoelen nemen). Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin 2 fijn gesnipperde sjalotjes, 1 fijn gesneden paprika en de paddenstoelen, de grote in vieren. Strooi er zout, peper en gedroogde tijm bij. Voeg na een minuut of acht 450 gram in blokjes gesneden blaadjes diepvriesspinazie toe. Als de spinazie ontdooid is doe je er 125 ml sojaroom bij en 75 ml water. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Meng de tagliatelle erdoor en strooi lekker wat geraspte oude kaas over dit pastagerecht.