VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Boerenkool met kidneybonen

Boerenkool is een van de gezondste groenten en dit is makkelijk te maken.

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 aardperen
  • 300 gram panklare boerenkool
  • 1 sjalot
  • 1 pakje tomato frito
  • 1 blik kidneybonen
  • 100 gram geraspte gatenkaas of oude kaas
  • zout
Boerenkool met kidneybonen. Heerlijk gemakkelijk en boordevol vitaminen en waardevolle voedingsstoffen!

Een heel gemakkelijk en smaakvol recept boordevol vitaminen en waardevolle voedingsstoffen: Schil 2 grote zoete aardappelen en 2 aardperen, snijd ze in stukjes en zet ze in een grote pan met ruim water op met 300 gram panklare boerenkool en wat zout, breng dit aan de kook en laat het samen 20 minuten zachtjes koken. Ondertussen snipper je een sjalotje heel fijn, en laat dit even zachtjes fruiten. Roer dan de tomatensaus door het sjalotje en een blikje kidneybonen en verwarm dit zachtjes; leg de helft van de boerenkool in een ingevette ovenschaal gevolgd door een laag tomatensaus met bonen. Doe de rest van de boerenkool er overheen en dek de schotel af met 150 gram geraspte gatenkaas of oude kaas. Verwarm de boerenkoolschotel 5 minuten onder de gril op 250 graden.

www.voedselzandloper-recepten.nl