VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gegratineerde spinazie met kaas en tomaten

Een lekker VZL ovengerecht.

  • 2 uien
  • 600 gram wilde spinazie
  • platte peterselie
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • oregano
Voor de tomatensaus:
  • 1 ui
  • 400 gram tomaten uit blik
Voor het gratineren:
  • mozzarella
  • een scheutje soja cuisine
  • geraspte peccorino
Gegratineerde spinazie met kaas een tomaten. Altijd lekker!

Recept voor 2-3 personen: snipper 2 uien fijn en bak ze in wat olie tot ze zacht zijn, uit de pan halen; 600 gram (wilde) spinazie of snijbiet in delen wokken en laten uitlekken in vergiet. In een schaal ui en spinazie mengen met 250 gram ricotta, even loskloppen met een lepeltje soja cuisine. Je kunt ook (magere) cottage cheese nemen in plaats van ricotta, een geklutst eitje toevoegen en op smaak brengen met bijvoorbeeld oregano en platte peterselie en zout en peper. Dit mengsel in een ovenschaal scheppen. Nog een uitje snipperen en fruiten en hier 400 gram tomaatstukjes of 250 g verse tomaten in stukken aan toevoegen, aan de kook brengen en saus laten indikken. Met een sauslepel schepjes saus over de spinazie doen, hierover wat plakken mozzarella, een scheutje soja cuisine en eventueel nog wat geraspte pecorino. Alles op ongeveer 200 graden 25 minuten in de oven.

www.voedselzandloper-recepten.nl