VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Groene salade met peer en gorgonzola

Deze feestelijke salade is een goed voorafje.

  • 60 ml witte balsamicoazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel limoensap
  • peper
  • olijfolie extra vierge
  • rucola
  • wat blaadjes little gem
  • een halve peer per bord
  • gorgonzola
  • walnoot
Voedzselzandloper-proof: Groene salade met peer en gorgonzola

Een prima starter van een diner. Zo maak je deze salade: Maak een dressing van 60 ml witte balsamicoazijn, 1 theelepel mosterd, 2 zeer fijn gesneden tenen knoflook, 1 eetlepel limoensap, wat peper en 2 eetlepels olijfolie extra vierge. Deze dressing is genoeg voor ongeveer 6 porties. Als je dressing over hebt kun je het in een schoon en goed afgedicht glazen potje heel goed bewaren voor een andere keer. Leg op ieder bord een bodempje rucola met daarop wat blaadjes little gem. Op de sla verdeel je per bord een halve, rijpe, in plakjes gesneden peer. Verkruimel wat kleine stukjes gorgonzola over de sla en giet er wat dressing over. Garneer de salade met wat in grof gehakte stukken walnoot.

www.voedselzandloper-recepten.nl