VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Groene salade van sperziebonen, biologische rucola en geroosterde zonnebloempitten

Recept voor een gezonde salade.

  • 500 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel basilicum-notenolie
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 40 gram (biologische) rucola
  • zonnebloempitten
  • zout
  • peper
Groene salade van sperziebonen, biologische rucola en geroosterde zonnebloempitten

Het recept: haal de punten van 500 gram sperziebonen, breek ze doormidden en was ze onder stromend water. Kook de bonen ongeveer 7 minuten en giet ze af. Maak een vinaigrette van 1 eetlepel basilicum-notenolie, 1 eetlepel olijfolie extra vierge en 1 eetlepel appelazijn en zout en peper. Schep in een kom 40 gram (biologische) rucola met de afgekoelde sperziebonen en de vinaigrette en roer er wat droog geroosterde zonnebloempitten door.

www.voedselzandloper-recepten.nl