www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Groenteschotel met boerenkool, broccoli, wortel en pompoen

Wil je een enorme boost, kies dan voor deze groenteschotel met boerenkool, broccoli, wortel, pompoen en biologische tomatensaus.

  • 1/2 struik verse boerenkool
  • 1 stronk broccoli
  • 3 biologische winterpenen
  • 1/2 flespompoen
  • zout met kruiden (kan je kopen in de supermarkt)
  • olijfolie
  • 1/2 fles tomatensaus (zonder suiker)
  • 150 gram geraspte kaas voor ovengratin
Groenteschotel met boerenkool, broccoli, wortel en pompoen

Veelkleurige groenteschotel: Stop veel kleuren groenten in je maal, dan weet je zeker dat je heel veel goede voedingsstoffen binnenkrijgt. Groenten bevatten heel veel vezels. Ze vullen dus ontzettend goed. Je hebt daarna niet snel of helemaal niet de behoefte om te gaan snaaien. Recept voor een groenteschotel voor 4 personen: Vul 1 vergiet met verse boerenkool van 1/2 struik, dus zonder bladeren en nerven. Breng de boerenkool met water aan de kook. Voeg 1 stronk in roosjes gesneden broccoli toe. Snijd 3 biologische winterpenen, in plakjes gesneden en voeg ze toe. Snijd een 1/2 flespompoen in dunne plakken, verwijder alle pitten en draden en laat ze ook nog even mee koken. Giet na ongeveer 10 minuten alle groenten af in een vergiet en schep ze even terug in de pan. Bestrooi ze met zout met kruiden. Vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie, schep alle groenten in de schaal en hussel ze door de olijfolie. Meng 1/2 fles tomatensaus (zonder suiker) door de groenten. Bedek de groenten met 150 gram geraspte kaas. Ik gebruikte kaas voor ovengratin omdat de samenstelling van deze kaas zo heerlijk smelt en je gerecht mooi goudbruin kleurt. Zet de schotel 30 minuten in de oven op 200 graden.