VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Hartige taart met paddenstoelen en groene salade

Een gezonde hartige taart met een bodem van boekweit- en amandelmeel, en salade van rucola, zeekraal, verse peterselie en citroengras.

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 50 gram walnoten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 50 gram rucola
  • 50 gram zeekraal
  • een handvol peterselie
  • 1 stengel citroengras
  • 1 koffielepel walnotenolie
  • olijfolie extra vierge
  • 50 ml sojaroom
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kokosvet
  • zout
  • peper
  • gedroogde oregano
  • limoensap
  • mosterd
Voedselzandloper-proof: Hartige taart met paddenstoelen en groene salade van rucola, zeekraal, verse peterselie en citroengras

Hartige taart met paddenstoelen en groene salade van rucola, zeekraal, verse peterselie en citroengras. Maak een deeg van 200 gram amandelmeel en 50 gram gram boekweitmeel, met 50 ml sojaroom, 1 ei, 1 eetlepel verwarmd kokosvet, zout, peper en gedroogde oregano. Vet een springvorm van 20 cm doorsnee in met wat olijfolie en druk het deeg in de vorm op de bodem en maak een opstaand randje van 3 cm. Zet de vorm zeker 20 minuten in de koelkast, daarna is het deeg koeler en elastischer en kun je het nog beter vormen. Borstel ondertussen 300 gram gemengde paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Snijd 1 rode ui fijn en snipper 3 knoflooktenen fijn en hak 50 gram walnoten in stukken. Fruit de ui in een hapjespan met de knoflook en voeg na een paar minuten de paddenstoelen toe. Voeg de walnoten toe met 1 blikje tomatenpuree met wat zout en peper. Stort de paddenstoelenmassa op de taartbodem en zet de taart in de oven op 180 graden gedurende 30 minuten. Maak ondertussen de groene salade: Doe 45 gram rucola in een saladeschaal en blancheer 50 gram zeekraal een paar minuten, laat ze afkoelen en voeg ze toe aan de salade samen met een handvol klein gesneden peterselie. Snijd 1 stengel citroengras (alleen de binnenkant) in kleine ringetjes en voeg deze toe aan de salade. Maak een dressing van 1 koffielepel walnotenolie met 2 koffielepels olijfolie extra vierge, wat limoensap, een beetje mosterd en zout en peper. Meng de dressing door de salade. Serveer de taart in punten met de salade.

www.voedselzandloper-recepten.nl