VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Kiprol met frietjes van koolraap en rucola salade met goudsbloemblaadjes

Kip en patat volgens de voedselzandloper…

Voor de frieten:
  • 1 koolraap
  • een halve uitgeperste biologische citroen
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Voor de kiprol:
  • 2 kipfilets van elk 150-200 gram
  • 50 gram geitenkaas
  • 1 bosui
  • 25 gram gedroogde cranberries
  • kipkruiden
Voor de rucola salade:
  • rucola
  • olijfolie extra vierge
  • wilde bramen-azijn
  • zout
  • peper
  • hazelnoten
  • goudsbloemblaadjes

Zo maak je de frietjes: Schil een halve koolraap en snijd deze in 'frietjes'; schep de koolraap om met wat mooie olijfolie, 2 eetlepels versgeperst citroensap (van een biologische citroen) en zout en peper; leg de koolraapfrietjes in een grote ovenschaal in de oven (voorverwarmd op 200 graden) en laat ze een minuut of 25 garen en hussel ze om in het citroenmengsel. Zo maak je de kiprol: Sla de kipfilets echt plat. Meng de geitenkaas met een gesneden bosui en de cranberries. Verdeel de geitenkaasprut in twee bolletjes op de kipfilets. Rol de kipfilets dicht. Prik een spies door het vlees om de rolletjes bij elkaar te houden. Bestrooi met een klein beetje kipkruiden. Bak de rolletjes in wat olie aan alle zijden bruin. Doe de rolletjes in een ovenschaal. 20 minuten in de voorverwarmde oven en smullen. Het recept voor de kiprol is overgenomen van Jelmer de Boer. Zo maak je de rucola-salade: Maak de rucola aan met een vinaigrette van 3 delen olijfolie extra vierge met 1 deel deel wilde bramen-azijn en zout en peper. De er hazelnoten doorheen en voor de garnering wat goudsbloemblaadjes. Die kan je trouwens gewoon opeten!

www.voedselzandloper-recepten.nl