VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Lekker maal met vers gedopte bonen, wilde tomaten en citroen-tijmsaus

Heb je wel eens verse snijbonen, doperwten of kapucijners geproefd? Heel lekker!

  • ongeveer 750 gram ongedopte bonen (bonen, erwten, kapucijners)
  • 200 gram spinazie
  • 1 citroen
  • een theelepel mosterd
  • een scheut witte wijn
  • wat verse tijm
  • een aantal tomaatjes
  • een paar uien
  • een paar wilde perziken
  • wat blaadjes ijskruid
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • (een jampotje met deksel)
Lekker maal met vers gedopte bonen, wilde tomaten en citroen-tijmsaus

Lekker maal met vers gedopte bonen, wilde tomaten en citroen-tijmsaus.Voor dit gerecht had ik een mix van verse kapucijners, doperwten en tuinbonen. Je kunt ook 1 of 2 soorten gebruiken. Voor 2 personen had ik ongeveer 750 gram ongedopte bonen. Dop de bonen/erwten/kapucijners. Maak een vinaigrette: rasp 1 citroen en pers hem uit. Doe het sap en de rasp in een klein schoon jampotje. Voeg wat mooie olijfolie, een theelepel mosterd en een scheut witte wijn toe en wat verse tijm. Doe het deksel goed op het potje en schud de inhoud even goed door. Klaar is je vinaigrette. Was een aantal mooie tomaatjes, snijd ze doormidden en leg ze op een bord. Giet wat van het citroen-tijmmengsel over de tomaatjes en garneer met wat verse tijm. Fruit een paar fijn gesnipperde uien. Voeg de gedopte groenten toe en stoof ze gedurende een minuut of 10. Proef of ze voldoende gaar zijn. Schil een paar wilde perziken en snijd ze in stukjes. Stoof ze op het laatste moment even mee. Strooi wat zout en peper op de groenten. Roer het citroen-tijmmengsel door de groenten. Wok in een hapjespan 200 gram spinazie met wat blaadjes ijskruid en en laat deze goed uitlekken in een vergiet. Schep de spinazie op de borden en leg de groenten erop en de tomaatjes ernaast.

www.voedselzandloper-recepten.nl