Quinoarisotto met gemengde paddenstoelen
Lekker recept voor quinoa risotto zonder rijst: Voedselzandloper-proof.
- 250 gram gemengde paddenstoelen (of kastanjechampignons)
- 1 ui
- wat knoflook
- 100 gram quinoa
- 5 dl bouillon
- gedroogde oregano
- geitenfeta
Quinoa risotto Voor 2 personen: 250 paddenstoelen; dat kan een seizoensmelange zijn, maar je kunt ook kastanjechampignons nemen. 1 ui en wat knoflook fijnsnipperen en in ruim olie zachtjes fruiten; 100 gram goed gewassen quinoa toevoegen en goed roeren zodat alle zaadjes ook in het vet komen; 3 dl bouillon toevoegen (nog meer achter de hand houden) en op zacht vuur laten inkoken (onder een deksel, maar wel blijven roeren) 10 minuutjes laten sudderen en dan de schoongeborstelde (en zonodig in stukken gescheurde) paddenstoelen eraan toevoegen. Zo nodig wat extra bouillon toevoegen. Op smaak brengen met ( gedroogde) oregano en wat brokjes geitenfeta. Deze risotto is lekker met tomatensalade met rode ui en bieslook.