www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Groenteschotel

Gezond en slank: Ovenschotel met groenten en kruiden.

  • 4-5 trostomaten
  • lekker veel verse basilicum
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 winterwortels
  • 250 gram mozzarella
  • Za'atar (kruidenmengsel)
  • zout
  • peper
  • (blender)
Ovenschotel met groenten en kruiden

Een gezond slank maal met heerlijke groenten, mozarella en bijzondere kruiden: Za'ater, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten met sumac en tijm. Je kunt dit kant en klaar in de winkel kopen (bijvoorbeeld een potje van Jonnie Boer). Was 4-5 trostomaten. Leg ze in een ovenschaal en laat ze 15 minuten garen in de oven. Laat de tomaten even afkoelen, kruis ze in met een scherp mes, haal het vel eraf en snijd ze in stukken. Doe de tomaten in een hoge mengkom met lekker veel verse basilicum, zout, peper en Za'atar. Maak er met de blender tomatensaus van. Snijd van 1 aubergine en 1 courgette met bijvoorbeeld een kaasschaaf dunne plakken. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat deze groenten 30 minuten uitlekken. Spoel ze af en droog ze met keukenpapier. Schraap 2 winterwortels en snijd er dunne plakken van. Laat 250 gram mozzarella uitlekken en snijd de kaas in plakjes. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Maak in de ovenschaal 4 stapeltjes van afwisselend, aubergine, courgette, wortel, laagje tomatensaus en plakjes mozzarella. Herhaal dit nog 1 keer. Zet de schotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Verdeel de porties over de borden en garneer met verse basilicum.