www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Pastinaakpasta met winterse groenten

Gezonde 'pasta' van pastinaak en veel groenten, bomvol vezels en vitaminen.

  • 500 gram pastinaak
  • 300 gram kipdijfilets
  • een zakje broccoli, cavolo nero, rode ui en kastanjechampignons (kan je kant en klaar kopen bij Albert Heijn)
  • ras el hanout
  • kokosolie
  • olijfolie
  • zeezout
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • wat geraspte oude kaas
  • (aluminiumfolie)
Pastinaakpasta met winterse groenten

Het recept voor pastinaakpasta voor 2-3 personen: Snijd (pasta) slierten van ongeveer 500 gram geschilde pastinaak. Dit kun je doen met een Spirelli spiraalsnijder of een mandoline. Wrijf 300 gram kipdijfilets aan beide kanten in met zout en wat rash el hanout. Verhit wat kokosolie en olijfolie in een braadpan en bak de beide kanten van de filets snel bruin. Zet het vuur lager, giet er wat rode wijn bij en wat kokend water en laat de filets op een zacht vuur garen gedurende 15-20 minuten. Zijn de filets klaar maar de rest van het eten nog niet, haal ze dan uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak fijngesneden broccoli, cavolo nero, rode ui en in plakjes gesneden kastanjechampignons een paar (3) minuten. Voeg wat zeezout en gedroogde Italiaanse kruiden toe. Schep de slierten pastinaak in de hapjespan bij de andere groenten en bak ze nog 3 minuten mee. Schep wat geraspte oude kaas door de groenten en laat ze lekker smelten. Schep het pastamengsel op de borden en strooi er nog lekker wat geraspte oude kaas over.