VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Pizza van amandelmeel met romanesco

Een heerlijk recept voor VZL-pizza: met een bodem van amandelmeel (dus voedselzandloper-proof).

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 romanesco
  • 1 ei
  • 125 gram biologische kastanjechampignons
  • wat stukjes zachte geitenkaas
  • 1 blikje tomatenpuree
  • himalaya zout
  • gedroogde oregano
  • gedroogde basilicum
  • wat rucola
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Met een bodem van amandelmeel, dus Voedselzandloper-proof: Pizaa met romanesco.

Voor 2 personen: Neem 100 gram amandelmeel. Snijd de helft van de torentjes van de romanesco. Was ze in een vergiet en maal ze in de magimixer tot korrels. Roer beide door elkaar samen met wat himalaya zout, gedroogde oregano, wat geraspte geitenkaas, 1 eetlepel olijfolie en 1 ei. Kneed hier een mooi deeg van. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een bakvorm (of vet de vorm in met olijfolie) en stort het deeg hierop. Leg er een ander stuk bakpapier op en druk het deeg goed plat. Bak de pizzabodem gedurende 15 minuten in de oven op 180 graden. Maak ondertussen een saus van 1 blikje tomatenpuree aangelengd met 1 blikje water met wat zout, peper en gedroogde basilicum. Borstel 125 gram biologische kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakjes en maak ze in een hapjespan in wat olijfolie wat zachter door ze 1 tot 2 minuten te bakken. Haal de pizzabodem uit de oven en strijk de tomatenpuree erover. Beleg met wat stukjes zachte geitenkaas (3 plakjes) de champignons, wat rucola en wat geraspte geitenkaas. Zet de pizza nog 5 minuten onder de gril. Deze romanesco vond ik in de supermarkt. Gelukkig stond er ook een naamkaartje bij: romanesco. Het is geen broccoli en ook geen bloemkool maar iets er tussenin. Romanesco wordt ook wel torentjesbloemkool genoemd. Deze groente bevat veel foliumzuur en het geeft een echte boost aan je hersenen.

www.voedselzandloper-recepten.nl