www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Risotto van quinoa met voorjaarsgroenten

Een heerlijk licht, glutenvrij risotto-recept met veel groenten en quinoa.

  • 150 gram quinoa
  • 2 rode uitjes
  • 150 gram gele oesterzwammen
  • 150 gram groene asperges
  • 150 gram bospenen
  • 1/2 courgette
  • 100 gram peultjes
  • 75 cl bouillon
  • lekker veel gedroogde basilicum
  • wat gedroogde Italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • olijfolie
Risotto van quinoa met groenten

Dit is een recept voor Voedselzandloper-risotto, dus zonder rijst. Zo maak je dit recept voor 2-3 personen: Weeg 150 gram quinoa af en spoel de quinoa in een zeef goed af. Snipper 2 rode uitjes in fijn. Veeg 150 gram gele oesterzwammen schoon en scheur de grote exemplaren wat kleiner. Schil de houtige uiteinden van 150 gram groene asperges af en snijd de asperges in kleine stukjes van 1,5 cm. Bewaar de kopjes apart. Schraap 150 gram ( 4) bospenen schoon en snijd ze in plakjes. Was 1/2 courgette en snijd ze overlangs doormidden en snijd er kleine stukjes van. Haal van 100 gram peultjes de uiteinden. Fruit de ui met de oesterzwam in ruim olijfolie. Voeg de quinoa toe en roer goed om met 25 cl bouillon.Voeg lekker veel gedroogde basilicum toe. Laat het vocht goed indrogen en voeg weer 25 cl bouillon toe met de wortels, de aspergesteeltjes en de courgette. Doe hier wat gedroogde Italiaanse kruiden bij. Voeg nog eens 25 cl bouillon toe. Als de risotto bijna is ingedroogd doe je de peulen erbij en eventueel nog wat vocht. Voeg op het laatst de kopjes van de groene asperges toe. Haal het gerecht snel van het vuur. Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum. (Je kunt de Parmezaanse kaas ook weglaten.)