VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Shoarma met knoflooksaus

Ook shoarma kan je voedselzandloper-proof maken.

  • 4 zoete aardappels (ongeveer 750 gram)
  • 2 bolletjes knoflook
  • 5 eetlepels magere kwark
  • 300 gram scharrelkip-shoarma
  • 1 stronk broccoli
  • wat paprika's
  • 2 eetlepels mayonaise
  • zout
  • peper
  • wat peterselie
Shoarma met knoflooksaus

Shoarma van scharrelkip en geroosterde zoete aardappel met knoflooksaus van geroosterde knoflook. Heerlijk! Recept voor 2 personen: Boen 4 zoete aardappels (ongeveer 750 gram) schoon en leg ze in een ovenschaal samen met 2 bolletjes knoflook. Zet ze in de oven en laat ze 40 minuten garen op 200 graden. Maak de saus van 5 eetlepels magere kwark met 2 eetlepels mayonaise. Pel de geroosterde knoflooktenen en snijd ze fijn. Roer de knoflook door de kwark samen met zout, peper en wat fijn gesneden peterselie. Bak 300 gram scharrelkip-shoarma in een paar minuten gaar in een koekenpan. Snijd 1 stronk broccoli in stukken. Snijd wat paprika's in stukken. Wok de groenten ongeveer 3 minuten in een hapjespan. Snijd de zoete aardappels doormidden en vul ze met de shoarma en de knoflooksaus. Dien de gevulde zoete aardappels op met de gewokte groente.

www.voedselzandloper-recepten.nl