Vietnamese Voedselzandloper Pho
Soep met noedels (Pho).
- 100 gram glasnoedels
- 1 liter bouillon
- verse gember
- 1 kaneelstokje
- 1 eetlepel Ras el Hanout (kruiden)
- 3 stukken scharrelkalkoen-biefstuk
- 100 gram sugarsnaps
- 400 gram Japanse wokgroente
- 2 eetlepels zoute sojasaus
- wat cashewnoten
- schijfjes limoen
- koriander
Zeer smaakvol, licht pittig, vetarm en licht verteerbaar: Vietnamese Pho, VZL-proof. Het recept: Kook 100 gram glasnoedels in 1 liter bouillon met wat fijn gesneden verse gember, 1 kaneelstokje en 1 eetlepel Ras el Hanout een paar minuten op hoog vuur en laat de glasnoedels zachtjes koken tot al het vocht is ingekookt. Verhit ondertussen in een koekenpan 3 in stukjes gesneden scharrelkalkoen-biefstuk. Doe er 100 gram in stukjes gesneden sugar snaps bij en 400 gram Japanse wokgroente en 2 eetlepels zoute sojasaus. Doe de glasnoedels (zonder het kaneelstokje) hierbij en roer alles nog even goed door met wat gehakte cashewnoten. Serveer het gerecht in kommen met schijfjes limoen en fijn gesneden koriander.