Kipkarbonade met abrikozen, zoete aardappel en sperziebonen
Bijzonder, lekker, gezond en volgens de voedselzandloper.
- 4 kipkarbonades
- 300 gram sperziebonen
- 6 gedroogde ongezwavelde abrikozen
- 1 zoete aardappel van ongeveer 500 gram
- flink wat koriander
- sla
- ras el hanout (dit is een kruidenmengsel dat je kant en klaar kunt kopen)
- olijfolie (extra vierge)
- balsamicoazijn
- (zee)zout
- peper
- wat kokosvet
Zo maak je dit gerecht voor 2 personen met zowel Marokkaanse als Nederlandse ingrediënten: Wrijf 4 kipkarbonades in met ras el hanout (dit is een kruidenmengsel dat je kant en klaar kunt kopen), wat zout en peper. Verhit wat kokosvet in een braadpan en giet er een beetje olijfolie bij. Bak de kipkarbonades aan 2 kanten snel bruin. Giet een scheut over de kip, dan blijft het vlees mals. Snijd 6 gedroogde ongezwavelde abrikozen in kleine stukjes en doe ze in de braadpan gedurende 1-2 minuten. Vet een grote ovenschaal in leg de kipkarbonades in de schaal. Schil 1 zoete aardappel van ongeveer 500 gram en snijd er blokjes van. Strooi wat zout en peper over de zoete aardappelblokjes en leg ze tussen de karbonades. Giet het vet uit de braadpan over de zoete aardappelblokjes. Knip flink wat koriander en verdeel de blaadjes over het gerecht. Zet de schaal gedurende 50 minuten in de oven op 200 graden. Maak ondertussen 300 gram sperziebonen klaar. Kook ze op een laagje water gedurende ongeveer 7 minuten zodat ze beetgaar zijn. Giet de bonen af. Maak een salade (bijvoorbeeld met verschillende soorten sla). Giet hier een vinaigrette over van 3 theelepels olijfolie extra vierge, 1 theelepel balsamicoazijn, wat zeezout en peper. Maak de borden mooi op. Eet smakelijk!!!