VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Quinoa met zelfgemaakte pesto, kalkoen en courgette

Lekker en gezond recept met quinoa.

  • 150 gram quinoa
  • 300-400 gram kalkoenschnitzel
  • 1 courgette
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 koffielepel bouillonpoeder
  • rucola
  • jonge bladsla
  • 1 potje (zelfgemaakte) groene pesto
  • 1 bol mozzarella
  • kokosvet
VZL: Quinoa met zelfgemaakte pesto, kalkoen, courgette, kleine tomaatjes en rucola met jonge bladsla en mozzarella

Recept voor 3 personen: Was 150 gram quinoa heel goed. Kook de quinoa in 225 ml water met 1 koffielepel bouillonpoeder in een steelpannetje gedurende 8 minuten. Doe de deksel op het pannetje en laten de quinoa even staan. Bedek de borden met rucola en jonge bladsla. Bak 300-400 gram kalkoenschnitzelstukjes in wat kokosvet. Voeg 1 in stukjes gesneden courgette toe en 200 gram gehalveerde cherrytomaatjes. Roer 1 potje (zelfgemaakte) groene pesto door het gerecht. Bak alles zachtjes gaar. Doe de quinoa hier ook bij. Snijd 1 bol mozzarella in stukjes en verdeel die over het eten.

www.voedselzandloper-recepten.nl