Quinoa met zelfgemaakte pesto, kalkoen en courgette
Lekker en gezond recept met quinoa.
- 150 gram quinoa
- 300-400 gram kalkoenschnitzel
- 1 courgette
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 koffielepel bouillonpoeder
- rucola
- jonge bladsla
- 1 potje (zelfgemaakte) groene pesto
- 1 bol mozzarella
- kokosvet
Recept voor 3 personen: Was 150 gram quinoa heel goed. Kook de quinoa in 225 ml water met 1 koffielepel bouillonpoeder in een steelpannetje gedurende 8 minuten. Doe de deksel op het pannetje en laten de quinoa even staan. Bedek de borden met rucola en jonge bladsla. Bak 300-400 gram kalkoenschnitzelstukjes in wat kokosvet. Voeg 1 in stukjes gesneden courgette toe en 200 gram gehalveerde cherrytomaatjes. Roer 1 potje (zelfgemaakte) groene pesto door het gerecht. Bak alles zachtjes gaar. Doe de quinoa hier ook bij. Snijd 1 bol mozzarella in stukjes en verdeel die over het eten.