Scharrelkip poot met Indiase kruiden en kokosmelk
Een gezond kip gerecht met zoete aardappel en gewokte spinazie.
- 1 scharrelkippoot
- 3 bosuitjes
- 1 zoete aardappel
- 2 rode uitjes
- 150 gram spinazie
- vadouvan kruiden
- zout
- kokosmelk
- kokosvet
- olijfolie
Heerlijk ! Scharrelkippoot met Indiase kruiden en kokosmelk. Met zoete aardappel en gewokte spinazie. Recept voor 1 persoon: Wrijf 1 scharrelkippoot in met vadouvan kruiden en wat zout. Verwarm wat kokosvet en olijfolie in een braadpan en braad de kip in 40 minuten op een zacht vuur. Giet er wat kokend water bij zodat de kip niet aanbrandt. Snijd 3 bosuitjes in ringetjes en doe deze als de kip gaar is in de pan. Giet een scheut kokosmelk over de kip. Schil 1 zoete aardappel (of meer) en snijd er plakjes van. Kook de plakjes in een pannetje met zovel water dat de plakjes net onder staan, in 15 minuten gaar op een zacht vuur. Snipper 2 rode uitjes en fruit ze in een hapjes pan, voeg 150 gram (of meer) spinazie toe en laat deze slinken. Giet de spinazie goed af. Eet smakelijk! Vadouvan is een kruidenmix uit India.