VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Zoete aardappelpuree met licht gepureerde spruiten met kwark en geitenkaas en cranberry-compote

Top lekker en supergezond voedselzandloper kerstrecept.

  • 1 zeer grote zoete aardappel
  • 500 gram spruiten
  • 175 gram verse cranberry's
  • kokosvet
  • amandelmelk
  • zout
  • peper
  • kerrie
  • kurkuma
  • 2 eetlepels kwark
  • 100 gram geitenkaas
  • agavesiroop
VZL-proof: Zoete aardappelpuree met licht gepureerde spruiten met kwark en geitenkaas en cranberry-compote

Zo maak je dit gerecht voor 2 personen: Schil een zeer grote zoete aardappel en snijd hem in stukken. Haal de buitenste schil van 500 gram spruiten. Kook de zoete aardappel, net onder water in 15-20 minuten beetgaar met wat zout. Kook de spruiten, net onder water in ongeveer 6 minuten beetgaar. Breng 175 gram verse cranberry's in een laagje water aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat de bessen in 10 minuten garen en open barsten. Giet de zoete aardappel af, meng er een beetje kokosvet door en een flinke scheut amandelmelk en wat peper. Giet de spruiten af en giet ze in een mengbeker. Voeg er wat peper, kerrie, kurkuma, 2 eetlepels kwark en 100 gram geraspte geitenkaas door en ga er heel even met een staafmixer door. Niet teveel, want het is lekker als een deel van de spruiten heel blijft. Schenk wat agavesiroop door de cranberry's. Maak mooie taartjes van puree, spruit en cranberry. Top lekker en supergezond!

www.voedselzandloper-recepten.nl