Hartige muffins met geitenkaas
Het laagje geitenkaas maakt deze hartige muffins superlekker!
- 100 gram amandelmeel
- 1 ei
- 50 gram geraspte geitenkaas
- 25 gram gesmolten kokosvet
- wat zeezout
- 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder
- zachte geitenkaas
- wat broccocress (of waterkers) .
- 5 papieren cakevormpjes
- bakvorm voor cakejes
Lekker hartige muffins met geitenkaas. Ze zijn zo al lekker maar voor je Paastafel wil je misschien wel deze extra feestelijke topping met zachte geitenkaas en groene blaadjes broccocress maken, ook heel goed te vervangen door waterkers. Het recept voor 5 muffins, die goed gerezen zijn, is heel simpel. En heb je meer muffins nodig, verdubbel dan de hoeveelheden. Meng 100 gram amandelmeel met 1 los geklopt ei, 50 gram geraspte geitenkaas, 25 gram gesmolten kokosvet, wat zeezout en 1 koffielepel wijnsteenzuur bakpoeder. Roer alles goed door. Schep het deeg in 5 papieren cakevormpjes en zet ze in een bakvorm voor cakejes. Zet de muffins gedurende 25 minuten in de oven op 170 graden. Haal de muffins uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Snijd plakjes zachte geitenkaas (uit een rol) horizontaal doormidden. Bedek de muffins met een laagje zachte geitenkaas en garneer ze met wat broccocress (of waterkers). Je maakt de muffins heel erg lekker door ze na het afkoelen horizontaal doormidden te snijden en daar nog een laagje zachte geitenkaas tussen te smeren.