Pilav met perzik
Een heerlijk zomers gerecht met wilde perziken en quinoa.
- 2 kipdijfilet
- 3 knoflooktenen
- 1 ui
- 1 paprika
- 6 wilde perziken
- 1 appel
- 1 koffielepel bouillonpoeder
- 150 gram quinoa
- bieslook
- ketjap
- sambal
- zout
- peper
- olijfolie
Wilde perziken. Doe ook wild en maak er een heerlijke pilav mee! Pilav-recept voor 2 personen: Snijd kipdijfilet in stukjes. Fruit in een hapjespan de kipdijfilet in wat olijfolie. Voeg na 5 minuten 3 fijngesneden knoflooktenen en 1 fijngesnipperde ui en1 gesnipperde paprika toe. Breng het gerecht op smaak met wat ketjap en sambal. Schil 6 wilde perziken, snijd ze in stukjes en doe hetzelfde met 1 appel. Voeg 1 koffielepel bouillonpoeder toe en zo nodig wat water. Breng op smaak met zout en peper. Laat het gerecht nog een minuut of 10 zachtjes garen. Kook ondertussen quinoa (voor 2 personen 150 gram met 450 ml water). Roer de quinoa door het gerecht en de hapjespan. Garneer de pilav met gehakte bieslook.