Knolselderij met paddenstoelen
Lekker en gezond confortfood met knolselderij voor als het koud en nat is.
- 1 knolselderij
- 350 gram gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons, shiitakes, oesterzwammen).
- geraspte kaas
- peterselie
- een kneep soja cuisine
- komijn
- zout
- peper
Knolselderij recept voor 2-3 personen: Schil 1 knolselderij en snijd deze in stukken. Kook de knol in 20 minuten gaar in een flinke laag water. Giet het water af. Stamp een grove puree van knol met een kneep soja cuisine ligt en wat zout en peper. Borstel of veeg ondertussen 350 gram gemengde paddenstoelen schoon. Ik had kastanjechampignons, shiitakes en veel oesterzwammen. Scheur de oesterzwammen in stukken. Rasp lekker wat kaas, bijvoorbeeld old Amsterdam. Laat de paddenstoelen in in een hapjespan zachtjes garen in wat vet. Voeg na een minuut of 7 de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en komijn. Schep de puree op de borden en schep het paddenstoelen erop. Garneer met peterselie.