Aardbeien Cheese Cake
Recept voor cheese cake met een gezonde bodem van havermout. Niet zoet.
- 200 gram havermout
- 50 gram kokosvet
- 2 eieren
- 3 kuipjes van 185 gram Philadelphia (roomkaas naturel)
- een scheutje vanille-extract
- 250 gram aardbeien
- zout
- springvorm
- bakpapier
Anders dan je misschien gewend bent is de bodem van deze cheese cake met aardbeien niet superzoet. Smaakt heel verrassend! Eerst bak je de bodem: Maak een deeg van 200 gram havermout, 50 gram gesmolten kokosvet en 2 los geklopte eieren en een beetje zout. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en spray de rand in met wat vet. Druk het deeg op de bodem en zet het 20 minuten in de koelkast. Haal de vorm uit de koelkast en druk het deeg mooi glad. Bak de bodem 25 minuten op 200 graden. Klop ondertussen 3 kuipjes Philadelphia van 185 gram (roomkaas naturel) los met een scheutje vanille-extract. Maak 250 gram aardbeien schoon en halveer ze. Laat de taartbodem even afkoelen. Verdeel de roomkaas over de bodem en beleg met aardbeien!