Pittige koolraapsoep
Gemakkelijk te maken: Pittige voedselzandloper koolraapsoep.
- 1 sjalot
- 2 knoflooktenen
- 1 rode peper
- 3/4 koolraap
- 3 -4 koffielepels bouillonpoeder
- gedroogd karwijzaad
- verse koriander
- olijfolie
Voor 4 kommen koolraapsoep: Snipper 1 sjalot en snijd 2 knoflooktenen fijn. Haal de zaadjes uit 1 rode peper en snijd hem in ringetjes. Mix dit samen met een flinke scheut olijfolie met de staafmixer tot een gladde massa en bak deze een paar minuten in een soeppan. Schil 3/4 koolraap en snijd hem in stukken. Doe 3 -4 koffielepels bouillonpoeder en wat gedroogd karwijzaad in de pan en roer dit goed door. Doe de koolraap hierbij samen met ongeveer 1,25- 1,5 liter kokend water en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten op een zacht vuur garen. Haal de pan het vuur en maak er met de staafmixer een gladde soep van. Schenk de soep in de kommen en garneer met verse koriander. Tip: Mocht je soep te dik zijn, giet er dan nog wat kokend water door!