www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Zalmfilet in sinaasappelsaus

Zacht gegaarde zalmfilet in sinaasappelsaus op een bedje van pastinaakpuree en gewokte prei met verse nectarines

  • een stuk zalm
  • 1 perssinaasappel
  • 1 pastinaak
  • 2 preien
  • 2 perziken
  • wat bouillonpoeder
  • een flinke kneep soja cuisine
  • zout
  • peper
  • kerrie
  • kurkuma
  • olijfolie
Zalmfilet in sinaasappelsaus

Recept voor 2 personen: Bestrijk een stuk zalm aan beide kanten met wat olijfolie en bak de vis in een hapjespan op een middelhoog vuur. Voeg het sap van 1 perssinaasappel toe, wat bouillonpoeder en wat water. Breng de saus aan de kook en giet er een flinke kneep soja cuisine bij. Haal de vis uit de pan en laat de saus een beetje indikken. Breng op smaak met zout en peper. Snijd 2 preien in ringen en spoel ze goed af. Snijd 2 perziken in dunne schijfjes. Wok de prei kort en doe het fruit ook een paar minuten in de pan. breng op smaak met zout, peper, kerrie en kurkuma. Serveer de vis op wat puree van pastinaak. Giet de saus erover. Serveer met de prei met perzik!